Her yıl tam istediğiniz lezzet
Saf zeytinyağı derin lezzet çeşitliliğine sahiptir. Damak tadınıza uygun lezzeti bularak zeytinyağının yaşam kalitenizi daha da arttırmasını sağlayabilirsiniz.
Tadım eksperleriyle birlikte farklı damak zevklerini mutlu eden lezzetler belirledik. Tamamen doğal yöntemlerle damak zevkinize hitap eden lezzetleri her yıl size özel üretiyoruz.
Lezzetli zeytinyağı zeytine sevgisi ve saygısı olan zeytinlik sahiplerinin eseridir. Sayıları giderek azalan bu kahramanları sizin için araştırıp buluyor ve yarattıkları sanat eserlerini size ulaştırıyoruz.
Behram Vahşi ®
Bu zeytinyağı aromatik özellikleri yoğun bir yağdır. Meyvemsi aromalar bakımından çok zengindir. Damakta zeytine özgü buruk tadı yoğun olarak yaşatır. Genzinde zeytinin yoğun yakıcılığını duyumsamak isteyenlere uygundur. Çiğ olarak yiyebilir, söğüş domates veya yeşillik üzerinde tek başına kullanabilirsiniz. Behram Vahşi'yi zeytinyağlı yemeklerde kullanarak doyumsuz lezzetler yaratabilirsiniz.
Behram Vahşi zeytinyağını elde ettiğimiz zeytinlikler genelde yüksek bir dağın yamacında, sert iklime sahip, fazla sulak olmayan bölgelerdedir. Yamaçta yetişen zeytinlerin nefaseti bol olur çünkü daha yükseklerden yağmur suyuyla gelen minerallerle de beslenirler. Behram Vahşi olgunlaşmamış meyvelerden -Erken hasat- Soğuk sıkım ile elde edilir. Böylece henüz kaybolmadan tüm meyvemsi aromaların yağa geçmesi, yoğun burukluk ve yakıcı etkinin oluşması sağlanır.
Behram Sakin ®
Bu yağ içerisinde daha çok çiçeksi aromalar barındıran, damakta bıraktığı zeytin burukluğu ve genizde yarattığı yakıcı yoğunlukları daha az olan bir yağdır. Behram Sakin'i salatalarda, soslarda ve tüm yemekler için kullanabilirsiniz. İçerisine her türlü bitki ve ot karıştırarak sonsuz çeşitlilikte soslar yaratabilirsiniz. Kendi aromatik özellikleri hafif olduğu için her tür karışıma izin verir. Birlikte kullanıldığı tüm yiyeceklerin özgün kokularını harmanlayarak bir arada tutan ve birbiriyle uyumlarını artıran sağlam bir gövdeye sahiptir.
Behram Sakin, ovada konumlanmış, kireçli toprağa (yöre halkının deyimiyle beyaz toprak) sahip zeytinliklerden elde edilir. Beyaz toprak ender bulunan bir toprak çeşididir ve içerisinde bulunan güçlü mineraller zeytinin hem sağlıklı ve bol, hem de kendine has bir lezzette olmasını sağlar. Behram Sakin olgunlaşmamış zeytinlerden - Erken hasat- Soğuk sıkım ile elde edilir. Böylece zeytin meyvesine ait çiçeksi aromaların yağa geçmesi sağlanır.
* Zeytinyağınızın kalitesini gösteren en önemli değer litre başına kullanılan zeytin miktarıdır. Litre başına daha fazla zeytin, vitamin ve fenol değerini yükseltir, lezzeti artarır. Nitelikli zeytinyağı için litre başına en az 8 - 10 Kg zeytin kullanılmalıdır.
Yıllık zeytinyağı ihtiyacınızı hesaplamak için tıklayınız.