Yemeğin özgül ağırlığı ne demek?
Lezzetin iki boyutu var. Biri o anda algıladığınız lezzet. Diğeri ise o lezzetin derinliği. Yani ne kadar süreyle o lezzeti hatırladığınız.
Gastronomi uzmanları bu ayrımı son zamanlarda gündemlerine aldılar ve lezzetli yemek tanımında önümüzdeki günlerde devrimsel değişimler olabilir.
Yemeğin özgül ağırlığı neden bu kadar önemli?,
Siz de benzer deneyimler yaşamışsınızdır. Geçmişte tadı damağınızda kalan bir lezzet ile ilgili yıllar sonra bile hatıralarınız canlı olabiliyor. Bazı lezzetler ise o anda sizi çok mutlu etse bile aklınızdan uçuveriyor. Hiç iz bırakmıyor.
Özellikle ünlü şefler için bu ayırım çok önemli. Çünkü insanlar hatırlayabildikleri lezzetlerin peşinde koşuyorlar. Bu dengeyi yakalayan şefler geniş bir hayran kitlesine kavuşuyor.
Derin lezzetin sırrı nedir?
Bu konuda kafalar karışık. Kesin bir formül yok. Ama kadim bilgilerin ışığında ulaştığımız sağlam öngörüler var.
Sihirli üçlü: Denge, Malzeme ve İçgüdü...Ulaştığımız kaba formül bu. Malzemelerin taze olması ve bu malzemeleri yaratıcı bir içgüdüyle birbiriyle uyumlu şekilde kullanmak.
Bu formülde Zeytinyağı neden önemli?
Bu formülün en önemli unsuru iyi zeytinyağı. Çünkü iyi zeytinyağı bir yemekte yer alan bütün farklı lezzetleri birbirine bağlıyor. Harmanlayarak tek ve güçlü bir lezzet olarak algılanmalarını sağlıyor.
Bunu nasıl yapıyor? Kullandığınız malzemelerin aromalarını bünyesine katarak koruyan güçlü gövdesiyle yapıyor.
Mutfağınızda zeytinyağı şişesinin ağzını kesinlikle açık bırakmamalısınız. Etraftaki tüm kokuları içine çeker ve tanınmaz bir hale dönüşebilir.
Sadece iyi zeytinyağı...
Uzun süre hatırlanan lezzetli bir yemek için yüksek kalitede zeytinyağı birinci şart.
İyi zeytinyağı taze ve fenol değeri yüksek zeytinyağıdır. Yüksek fenol değeri için hem erken hasat yapmalı hem de zeytinyağınızı soğuk sıkım yöntemiyle elde etmelisiniz.
Özellikle Türkiye koşullarında bu üç koşulu birden sağlayan zeytinyağı bulmak, hele de hasat mevsiminden uzaklaştıkça zor. Hasat Eylül'de başlar.
Biz de tam bu sebeple sadece iyi zeytinyağına odaklandık. Abonelik sistemiyle size özel üretim yapıyoruz ve yıl boyunca (bir dahaki hasat mevsimine kadar) taze saklayarak size parti parti yolluyoruz.
Hasat zamanı dışında iyi zeytinyağına ulaşmanın en kolay yolu...
Her ne kadar sadece abonelere özel üretim yapsak da eksik zeytinyağlarını tamamlamak isteyen abonelerimiz ve yıl içinde aramıza katılmak isteyenler için bir miktar iyi zeytinyağını taze olarak rezervlerimizde tutuyoruz.
Ramazan ayı lezzet beklentilerinin tavan yaptığı yılın en özel ayı. Lezzet beklentilerinizi daha önceki deneyimlerinizle sınırlandırmadan yaratıcı yeni lezzetlere yelken açmanın tam zamanı.
Daha önce Behram zeytinyağı lezzetlerini denemediyseniz veya hasat mevsimine kadar eksik zeytinyağınızı tamamlamak isterseniz şimdi en doğru zaman.
Sipariş vermek için burayı tıklayınız.